icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Procesconsult
Nieuws 12/01/2021

"Bij ProcesConsult doe ik interim mooie opdrachten en behoud ik mijn zelfstandigheid"

Hein ProcesConsult Business Analyse

Per januari heeft ProcesConsult er een ervaren Business Analist bij: Hein Mijland. In dit interview vertelt hij meer over zijn achtergrond, passie voor het vak en keuze voor ProcesConsult. Welkom Hein!

Kun je iets vertellen over jouw achtergrond?

"Mijn naam is Hein Mijland, ik ben getrouwd en heb twee kinderen in de puberleeftijd. Wij wonen in Rotterdam aan de rand van de stad, een buitenwijk met veel groen en redelijk de ruimte. Vlak bij de Rotte waar het goed wandelen, rennen en fietsen is. In de corona-tijd probeer ik veel te wandelen en regelmatig hard te lopen, maar mijn reguliere sport is volleyballen."

"Ik heb een technische achtergrond met een studie Electrotechniek en een kopstudie Informatie- en communicatietechnologie. Daarna ben ik gaan programmeren en richting informatieanalyse opgeschoven, waarna business analyse een logische vervolgstap voor mij was. Dat heb ik veel gedetacheerd in de financiële wereld gedaan, met name bij banken (Alex Beleggersbank (professioneel beleggen voor particulieren), ING Real Estate Finance (hypotheken voor bedrijven), Royal Bank of Scotland (betalingskanalen) en de Hypotheker (hypotheken voor particulieren)."

Waarom heb je passie voor jouw vak?

​​​​​"Business analyse (met als onderdeel procesmanagement) combineert ‘de business’ met de techniek van ICT. Zoals ik dat ervaar is dat je met business analyse kunt snappen wat de business wil, welke doelen ze wil bereiken en welke voordelen ze eruit wil halen. Hierbij moet je dan een vertaling maken naar een technische set aan eisen en wensen die een programmeur kan omzetten naar een oplossing (of juist geen technische oplossing omdat dat ‘te duur’ is)."

"Om dit goed te doen en alles voor beide partijen te stroomlijnen dien je helder en eenduidig naar beide partijen te communiceren. De toolset die business analyse daarvoor geeft kan me daarin heel goed helpen."

Waarom heb je gekozen voor ProcesConsult?

​​​​​​"Met een achtergrond in detachering en de mogelijkheden die dat biedt, maar ook de beperkingen die de overheid aan zelfstandigen oplegt, is het midlance-concept van the Human Network een prima alternatief. Op deze manier kan ik leuke interim opdrachten doen, zelf bepalen welke interim opdrachten ik wel of niet wil doen en mijn zelfstandigheid bewaren. Met mijn achtergrond in de business analyse is ProcesConsult dan de beste club om bij aan te sluiten."

Wat is jouw motto?

​​​​​​"In de studententijd zat ik bij een beleggingsclub waar we tegen elkaar zeiden: ‘je moet stijl hebben, niet een stijl’. Daar moet ik iedere keer weer aan terugdenken, omdat dit je karakter geeft, zonder je in een hokje te duwen. Volgens mij stoppen we mensen automatisch in een hokje, dat is de menselijke natuur. Maar met dit motto kun je dat op een waardige manier doen of in ieder geval stijlvol."

Waar kijk je het meest naar uit?

"Het meeste werkplezier in haal ik uit het opleveren van resultaten waar eindgebruikers blij mee zijn. Dat kan natuurlijk variëren tussen aanpassingen die heel zichtbaar zijn of oplossingen die minder tastbaar zijn. Om een succesvolle oplossing neer te zetten in een leuk team, is weer een goed vooruitzicht."

"Maar eerlijkheidshalve moet ik na de corona-perikelen toegeven dat ik het meest uitkijk naar de terugkeer naar normaal, waar we weer met collega’s, vrienden en familie kunnen samenkomen, een restaurant of kroeg bezoeken en elkaar zonder besmettingsangst kunnen ontmoeten."

Overzicht Nieuws

ProcesConsult is dé organisatie als je op zoek bent naar een ervaren business analist, informatieanalist of procesconsultant.