icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Procesconsult
Nieuws 17/09/2020

"Ik ben breed inzetbaar en zie mezelf eerder als generalist dan als specialist"

Ikram

Regelmatig gaan we in gesprek met collega’s, om meer te weten te komen over hun liefde voor het vak en ervaring(en) als expert. Vandaag drinken we -op kantoor- koffie met Ikram Daoudi, Management Expert van ProcesConsult. “Ik werk inmiddels zes jaar als expert en deze manier van werken bevalt me goed. Mijn interim opdracht is net afgerond, het was een uitdagende dubbelrol als Business Analist en Product Owner.”

Ik kan dingen overzien: ik heb een brede blik en signaleer snel knelpunten
Ikram / ProcesConsult

We gaan terug in de tijd: Ikram begon in 2008 als trainee bij de Rabobank. “Als je net bent afgestudeerd is een traineeship een prachtige springplank. Je krijgt de mogelijkheid om op diverse afdelingen mee te draaien en je leert alles over bedrijfsvoering, processen, projectmatig werken, politiek en menselijke interactie. Aan het einde van mijn traineeship werd ik gevraagd voor de rol van Financieel Adviseur en dat heb ik vervolgens ook een tijdje gedaan.”

Toen Ikram de bank verliet, besloot zij een andere weg in te slaan. “Ik merkte dat ik energie kreeg van afwisseling en het oplossen van complexe vraagstukken. Een intellectuele uitdaging met een steile leercurve is waar ik naar zocht. In de rol van expert met een vrij brede scope vond ik die uitdaging. Zodoende startte ik mijn consultancy carrière bij Ordina. Als expert word je uitgedaagd om telkens een nieuw vraagstuk op te lossen en daarom verveelt het nooit. Mijn ontwikkeling staat nooit stil, omdat je bij elk organisatie leert en groeit.”

“Wat ik werkinhoudelijk het leukste vind? Vanuit mijn studieachtergrond Organisatiewetenschappen, met Change Management als specialisme, heb ik grote interesse voor veranderingsprocessen en de hiermee gepaarde dynamiek. Het enorme verbeterpotentieel dat ik constateer binnen de financiële dienstverlening en mijn passie voor business improvement an sich zijn dan ook mijn drijfveren geweest om te switchen van financiële advisering naar consultancy. De verscheidenheid en afwisseling die hiermee gepaard gaan vind ik heel boeiend. Van agile beter op de kaart zetten, het schrijven van een strategisch managementplan tot aan het opstellen van requirements of workshops begeleiden. Het lijkt me overigens na zoveel jaren in de financiële dienstverlening interessant om een andere branche te verkennen. Omdat ik de bank- en verzekeringswereld goed ken, word ik meestal naar voren geschoven als hier een mooie interim opdracht is. Een volledig andere sector zou een interessant en leuk uitstapje zijn.”

Het is een fijn gevoel om een achterban van vakspecialisten te hebben
Ikram / ProcesConsult

Sinds anderhalf jaar werkt Ikram als expert bij ProcesConsult. “Business Manager Ruben Jonker benaderde mij destijds via LinkedIn en nodigde mij uit voor een vrijblijvend gesprek. Op dat moment had ik het goed naar mijn zin bij mijn oude werkgever en voelde ik niet de drang om elders te zoeken. Wat mij echter binnen ProcesConsult aansprak was de midlance-constructie. Het is de perfecte combinatie van ondernemerschap en zekerheid. Naast dat het salaristechnisch interessant is, vind ik het belangrijk om onderdeel uit te maken van een team en te kunnen sparren met je collega’s. Dit heb je als freelancer niet of in mindere mate. Ook het feit dat ProcesConsult onderdeel is van The Human Network, een gedegen en pragmatische consulting firm met expertise in verschillende branches, 500 experts en ruim 20 jaar klantnetwerk. Dat geeft ook een zekere mate van vertrouwen. Grinnikend: Ik had niet gedacht dat ik zo snel overstag zou gaan, maar voordat ik het wist stond mijn handtekening onder het contract.”

Naast Ruben en Ikram bestaat het team van ProcesConsult uit een gemixt gezelschap experts. Ikram: “We hebben Programma/project managers, Technische Informatie Analisten, Business Analisten en Functioneel beheerders. Het is een fijn gevoel om een achterban van vakspecialisten te hebben. Ondanks de corona-ellende zijn we in de zomer met het hele team bij elkaar geweest. En daarnaast vinden we elkaar altijd op zakelijk gebied om te sparren.”

Op dit moment is Ikram op zoek naar een korte interim opdracht, omdat zij eind oktober met zwangerschapsverlof gaat. “Er komt een bijzondere periode aan, waarin we -na ons zoontje- een dochtertje krijgen. Ik ga lekker genieten van mijn roze wolk en na mijn verlof ga ik weer aan de slag met een nieuwe interim opdracht.”

Ben je op zoek naar een gedreven procesconsultant met alle kennis in huis?
Ikram is beschikbaar voor een nieuwe uitdaging. Neem contact op met Business Manager Ruben Jonker, via 030 - 890 54 25

overzicht nieuws
Ikram
Ikram Daoudi /
expert

ProcesConsult is dé organisatie als je op zoek bent naar een ervaren business analist, informatieanalist of procesconsultant.