icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Procesconsult
Nieuws 11/02/2022

"Mensenkennis is belangrijker dan vinkjes bij alle functie-eisen"

procesconsult

ProcesConsult groeit hard. Daarom is de thuishaven voor business- en procesanalisten op zoek naar een tweede Business Manager. Ruben Jonker vertelt wat hij zoekt in degene die naast hem verantwoordelijk wordt voor het bedrijf. "Een ondernemend en leergierig iemand, maar geen keihard salestype."

IT en business dichter bij elkaar brengen, daar zijn de twintig professionals van ProcesConsult goed in. "Ik werk nu bijna zeven jaar bij ProcesConsult en heb het bedrijf, zeker de laatste tijd, flink zien groeien," vertelt Business Manager Ruben. "In 2021 zijn we van elf naar twintig medewerkers gegaan, bijna een verdubbeling. En we zijn op zoek naar meer businessanalisten en procesconsultants en functioneel beheerders. Omdat we zo hard groeien, zoeken we ook een tweede Business Manager."

Het gaat om de persoon
In de vacature staat dat de rol van Business Manager breed is. Je bent zowel verantwoordelijk voor recruitment, sales, als HR en de algehele bedrijfsvoering van ProcesConsult. "Het is een 360-graden-rol: een stuk bedrijfsvoering, een stuk werving, een stuk sales en een stuk HR en marketing," licht Ruben toe. Dat is een flink takenpakket waarvoor best wat ervaring vereist is. Dat wil niet zeggen dat je honderd procent aan alle eisen moet voldoen. "We kijken eerder naar de persoon dan dat we de lijst met functie-eisen afvinken. Er zijn veel mogelijkheden om je tijdens het werk en met trainingen te ontwikkelen."

Midlancer op de eerste plaats
Ruben zoekt zeker wel een ondernemende collega met ervaring in recruitment en detachering. "Ook vind ik het belangrijk dat iemand zelf zijn werk kan regelen en niet gaat zitten afwachten wat hij of zij moet doen. Daarnaast is het een pre als je dingen durft te proberen. Zo heb ik wel eens iemand aangenomen die op papier niet per se bij de organisatie paste maar met wie het zo goed klikte dat ik dacht: we proberen het gewoon. Je moet het leuk vinden om scherpe vragen te stellen. Het gaat om het leggen van een professionele netwerkrelatie. Dat moet je leuk vinden. Dat is toch anders dan in de oude wereld waarin jij de werkgever was en je werknemers jou volgden. Het is nu eerder andersom: de werknemer, bij ons de midlancer, staat op de eerste plaats en heeft keuze uit verschillende werkgevers. Mensenkennis is belangrijker dan dat je de hele dag achter targets aan jaagt. Keiharde salestypes passen absoluut niet bij ons. Sturen op resultaat is belangrijk, maar dat kun je ook op een meer ontspannen manier bereiken."

Open cultuur
Ontspannen, dat tekent ook de sfeer bij ProcesConsult. "We hebben een open organisatiecultuur. Plezier en respect gaan hand in hand met ambitie en professionaliteit.  We zijn een organisatie waar veel mogelijk is. Ons bedrijf is dan wel niet zo groot, we zijn wel onderdeel van The Human Network, waar in totaal 550 mensen werken. Het leuke is dat je niet alleen met mij maar ook met andere Business Managers samenwerkt. Daarnaast zijn er heel veel mogelijkheden om opleidingen te volgen."

Overzicht nieuws
proces
Ruben Jonker /
Business Manager

ProcesConsult is dé organisatie als je op zoek bent naar een ervaren business analist, informatieanalist of procesconsultant.