icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Procesconsult
Nieuws 15/07/2022

“Procesgerichte zaken en de menselijke kant combineren, daar ligt mijn kracht”

ProcesConsult

Matthijs van Hoeven is 26 jaar en woont in Amersfoort, samen met zijn vriendin en hun hond. Ze wandelen dagelijks veel, kamperen graag en daarnaast speelt hij graag squash en gitaar. Hij voltooide een bachelor Technische bedrijfskunde en een master in Business Administration, waarbij de focus lag op Innovation & Entrepreneurship. En nu versterkt hij het team van ProcesConsult!

Diverse processen in kaart brengen

Hoe is Matthijs bij ProcesConsult terechtgekomen? “Na mijn studie heb ik  twee jaar gewerkt als junior consultant. Ik kende toevallig de Business Manager van DataDolphins en hij kende mijn werk ook. Ik was toe aan een volgende stap , dus toen Erik van Galen mij adviseerde om eens bij ProcesConsult te gaan kijken, was ik direct enthousiast. Ik ben koffie gaan drinken met de Business Manager van de organisatie en voor ik het wist had ik een contract voor mij liggen. Ik ben aan de slag gegaan als consultant met een specialisatie in procesoptimalisatie, maar bij de Belastingdienst is mijn titel Business Analist / Procesontwerper.”

Zijn opleiding sluit perfect aan bij zijn ambities, die hij dus volledig kan nastreven bij deze nieuwe uitdaging: “De combinatie tussen procesgerichte zaken en de menselijke kant van veranderingen, spreekt mij aan. Ik probeer dit altijd mee te nemen naar opdrachten, zoals ik ook heb gedaan bij mijn huidige opdracht. Ik leg vast wat mensen doen en ik breng in kaart wat de risico’s zijn. De organisatie is momenteel regelmatig in het nieuws, dus daarom is het essentieel om de processen in kaart te brengen. Waar werken we aan, wie zijn eindverantwoordelijk en wat zijn de risico’s om te beperken. We werken met een team aan de analyse van processen voor 21 dienstonderdelen, dus je kunt voorstellen dat dit wel een behoorlijke opdracht is. Daarbij is het van groot belang om draagvlak te creëren en samen te werken om tot een goed resultaat te komen.

De ambities van Matthijs

“Wat ik fijn vind aan de manier van werken bij ProcesConsult, is dat het een stukje ondernemerschap is. Ik heb zelf zeggenschap over de projecten die ik wil doen en de trainingen die ik wil volgen. De Business Manager denkt actief met mij mee over uit te voeren opdrachten en eventueel aanvullende trainingen. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen om mijn werk beter uit te voeren, want ik wil ieder project tot een goed einde brengen. Het is mijn ambitie om mij nog beter te kunnen profileren als procesconsultant en daar helpen enerzijds de opdrachten mij bij, maar anderzijds is ook het blijven leren van belang.”

Met zijn 26 jaar is hij jong, maar zijn ambities steekt hij niet onder stoelen of banken: “Ik wil uiteindelijk graag doorgroeien in een managementrol of misschien iets in de vorm van managementondersteuning. Maar, dat is op de lange termijn, want voorlopig ben ik erg tevreden met waar ik nu zit. Een fijne organisatie, een interessante opdrachtgever en een uitdagende opdracht. Wat wil een consultant nou nog meer?”

De consultant is niet voor één gat te vangen en levert enkel kwaliteit. “Je kunt wel een goed plan en een mooie presentatie hebben, maar als de kwaliteit nul is, dan laat de effectiviteit ook te wensen over. Ik heb ooit eens geleerd over de formule E = K x A, wat betekent: effectiviteit = kwaliteit x acceptatie. Dus als één van de factoren niet optimaal is, dan is je oplossing minder effectief. Deze aanpak is typerend voor mij en ik hoop hierdoor een fantastische loopbaan tegemoet te gaan!”

Overzicht nieuws
ProcesConsult
Matthijs van Hoeven /
expert

ProcesConsult is dé organisatie als je op zoek bent naar een ervaren business analist, informatieanalist of procesconsultant.